Diensten

Mijn
Diensten

Ad Lunam kan door de ervaring als verloskundige én uitvaartbegeleider een combinatie maken tussen het bieden van  ondersteuning bij medische vragen en praktische ondersteuning bij het regelen van een afscheid. Vanaf het moment dat jullie weten dat jullie kindje komt te overlijden of al overleden is wordt één vast gezicht jullie aanspreekpunt.

Goede hulp kan het verdriet of verlies niet wegnemen, maar het kan wel een belangrijke steun zijn en daardoor de basis leggen voor een goede verliesverwerking. De ondersteuning die geboden kan worden bestaat onder andere uit:

Voorbereiden op dat wat komen gaat. Het bericht dat een kindje niet gezond geboren gaat worden slaat in als een bom. Er volgen vaak vele andere onderzoeken en gesprekken met behandelend artsen. Je leven verandert in een rollercoaster van emoties. Moeilijke beslissingen moeten genomen worden.
dienst_inlichten
Inlichten
Het inlichten van andere kinderen in het gezin. Hoe vertel je de andere kinderen in het gezin dat de baby niet gezond is en dat het ook niet meer goed komt? De informatie die gegeven wordt, dient afgestemd te worden op de ontwikkelingsfase van het kind. Er zijn verschillende (prenten)boeken die hierbij kunnen ondersteunen.
dienst_aanwezig
Aanwezig zijn
Het aanwezig zijn bij de bevalling. Als jullie dit wensen dan is het mogelijk dat ik aanwezig ben tijdens de bevalling. Mijn rol zal coachend van aard zijn en ik zal onder andere een verslagje maken met bijzonderheden rondom de bevalling.
dienst_ondersteunen
Ondersteunen
Het ondersteunen bij het welkom heten en maken van herinneringen. Jullie kindje is geboren en ontzettend welkom. Dit willen jullie hem of haar ook laten merken. Er is maar een korte periode om samen herinneringen te maken. Herinneringen die van onschatbare waarde zijn. Door jullie op de hoogte te stellen van de vele mogelijkheden die er zijn, is het de bedoeling dat jullie goed op deze periode kunnen terugkijken.
dienst_afscheid
Afscheid regelen
Het regelen van een passend afscheid. Welke keuzes moeten er allemaal gemaakt worden? Wat is er mogelijk en wat ook niet? Willen jullie het kindje begraven of cremeren? Een afscheid in intieme kring, of juist met veel mensen die om jullie heen staan? Duizend en een vragen dienen zich aan. Stap voor stap begeleid ik jullie in dit proces zodat er bewust en op jullie eigen wijze afscheid genomen kan worden.
dienst_nazorg
Nazorg bieden
Het bieden van nazorg. In de periode die volgt op het afscheid hebben veel ouders het gevoel er alleen voor te staan. Ook tijdens deze periode zal ik jullie niet zomaar loslaten. Misschien hebben jullie praktische vragen of lopen jullie juist tegen hele andere dingen aan. Jullie vinden een luisterend oor. Daarnaast zal ik jullie informatie op maat geven die onder andere ook inzicht geeft in het rouwproces. Indien er sprake lijkt van gecompliceerde rouw zal ik jullie doorverwijzen naar gespecialiseerde zorgverlener.
Ongeveer 25.000 vrouwen krijgen jaarlijks een miskraam. Een prille zwangerschap verliezen kan een grote impact hebben. Gevoelens van schuld, verminderd vertrouwen in je lijf en angst voor een nieuwe zwangerschap komen vaak voor. Het helpt om hier samen over te praten.